Reeks ‘Fiscaliteit anders bekeken’ : nu verkrijgbaar aan lanceringsprijs van 48€ per boek.

Door 20/06/2016november 10th, 2017Geen categorie

Lauwers & Seutin Fiscale Advocaten zijn verheugd u mee te delen dat de nieuwe boekenreeks ‘Fiscaliteit anders bekeken’, geschreven door Meester Lauwers, beschikbaar is.

Vanaf 26 april 2016 liggen de boeken ‘Lokale belastingen’ en ‘Internationaal fiscaal recht’ in de winkel. Binnenkort volgt ‘Regionale belastingen anders bekeken’. Elk boek wordt aan de lanceringsprijs van 48€ voorgesteld.

Fiscaliteit anders bekeken: Lokale belastingen

De lokale belastingen worden niet langer aanzien als het kleine broertje van de fiscaliteit. Ook internationale ondernemingen voelen de last van de lokale belastingen. Dit handboek vormt een eerste handleiding en handig hulpmiddel voor de belastingplichtige in zijn zoektocht doorheen de lokale belastingen. Deze lokale belastingen worden bekeken vanuit de rechten en verweermiddelen. Het heeft een praktische invalshoek met concrete voorbeelden en verwijzingen naar de (recente) rechtspraak.

Fiscaliteit anders bekeken: Internationaal Fiscaal Recht

Zoals iedere staat zijn eigen internationaal privaatrecht heeft, heeft iedere staat zijn eigen fiscaal recht bestaande uit regels van het interne recht en regels van internationaal recht.

Het boek Internationaal fiscaal recht behandelt eerst de dubbelbelastingsverdragen aan de hand van het OESO-Modelverdrag, gekoppeld aan de omzetting in diverse bilaterale dubbelbelastingsverdragen en de weergave ervan in de Belgische fiscale wetgeving.  In het tweede deel van het boek wordt de grondig hervormde belasting van de niet-inwoners volledig geanalyseerd.

Regionale belastingen anders bekeken

In Regionale belastingen anders bekeken vindt u een volledig uitgewerkt overzicht van regionale belastingen in Vlaanderen met inbegrip van recente rechtspraak.  Het is een eerste praktische commentaar van de VCF (Vlaamse Codex Fiscaliteit) inclusief de procedure.  Een bespreking van regionale belastingen in Brussel en Wallonië maakt ook deel uit van het boek.

Auteur Thierry Lauwers

Auteur Thierry Lauwers is sinds 1996 advocaat gespecialiseerd in het fiscaal recht aan de Balie van Gent en van Brussel. Hij is onder meer oprichter en vennoot van Lauwers & Seutin Fiscale Advocaten en docent lokale en regionale belastingen en internationaal fiscaal recht aan de Hogeschool Gent. Sinds 2008 verzorgt hij als auteur de jaarlijks uitgave van het overzicht van rechtspraak onder de titel Jaarboek Fiscale Rechtspraak.

De boeken zijn te koop via Academia Press:

http://www.academiapress.be/reeksen/fiscaliteit-anders-bekeken.html