Fiscale huisvisitatie

Door 02/05/2017november 10th, 2017Geen categorie

Maakt u zich zorgen omtrent een inval van de fiscale Administratie in uw kantoor of uw woning?  Heeft u nachtmerries gehad naar aanleiding van de TV-serie over “de fiscus”? 

Teneinde alles in zijn juiste wetgevende context te kunnen plaatsen, kunnen we u begeleiden met al uw vragen omtrent een fiscale huisvisitatie.  U beschikt wel degelijk over al uw rechten en dient deze ook ten volle aan te wenden.  Het is zeer belangrijk dat u weet wat kan en wat niet kan. 

Het uitgangspunt moet zijn dat de fiscale Administratie niet over een actief zoekrecht beschikt.  Een fiscale huisvisitatie is geen strafrechtelijk huiszoeking!

De fiscale Administratie mag niet actief op zoek gaan naar documenten zonder uw instemming of medewerking.  Zij mag in geen geval op eigen initiatief boeken of handtassen openen en doorzoeken.

In het geval de fiscale Administratie zich schuldig zou maken aan dergelijke handelingen, kan het vergaarde bewijs uit het onderzoek worden geweerd en dient de fiscale Administratie op een andere manier haar beweringen te bewijzen.  Indien zij dit niet met andere wettelijke middelen kan, kan uiteraard geen aanslag meer gevestigd worden op deze gronden.  

Mter. Thierry Lauwers geeft regelmatig seminaries omtrent fiscale huisvisitaties en behandelt veelvuldig vragen en dossiers in dit verband.  

Contacteer LAUWERS & SEUTIN omtrent uw rechten en verplichtingen inzake fiscale huisvisitatie en maak vandaag nog een afspraak.