BTW- handleiding voor advocaten

Door 31/01/2014november 22nd, 2017Geen categorie

Advocaten zijn sinds 1 januari 2014 onderworpen aan de btw. De vrijstelling van btw voor advocaten werd geschrapt bij wet van 30 juli 2013 houdende diverse bepalingen.

Er werd een ad hoc werkgroep van de Orde van de Vlaamse Balie samengesteld, met als bedoeling de bijna 10.000 leden te informeren over de recente  btw- regeling voor advocaten. Zo werden er meer dan 100 Frequently Asked Questions uitgeschreven en werden er 10 Roadshows georganiseerd in verschillende Vlaamse steden en gemeenten.

De informatie en expertise werd nu ook neergeschreven in een ware leidraad voor de toepassing van de btw op de praktijk van de advocaat, de ‘BTW- handleiding voor advocaten’. De handleiding geeft ook een overzicht  van de nieuwe regeling, met toelichting bij de gevolgen ervan.  Alle toepassingen en bijzonderheden van de nieuwe regeling worden belicht en besproken.

Mter. Thierry Lauwers was één van de steunpilaren van deze werkgroep en droeg ook bij tot het neerschrijven van de handleiding. Hij nam zowel het hoofdstuk ‘Bijzondere problemen’ als het hoofdstuk ‘Btw- eenheid’ voor zijn rekening.

Het Advocatenkantoor Thierry Lauwers is gespecialiseerd onder andere in BTW en kan u in deze problematiek bijstaan.

Wij blijven ter beschikking mocht u hieromtrent vragen en opmerkingen hebben.